Praha – V prostorách Španělského sálu Pražského hradu byly oceněny nejlepší firmy a organizace v programech Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost. V ojedinělé soutěži firem pořádané v České republice podle mezinárodně platných pravidel – Národní ceně kvality ČR – a to v jubilejním dvacátém ročníku uspěla i stavební společnost SYNER, s.r.o., když cenu převzal její výkonný ředitel Robert Špott.

Záštitu nad slavnostním večerem propůjčil prezident České republiky Miloš Zeman, premiér Bohuslav Sobotka, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a předseda Senátu PČR Milan Štěch.

Značka CZECH MADE byla jako jedna z prvních přijata do vládou ČR garantovaného Programu Česká kvalita. Značka má v České republice již dlouholetou tradici. Od roku 1993 je udělována pro výrobky vyráběné v rámci nejrůznějších odvětví, dva roky poté rozšířila svou působnost a začala být udělována i za oblast služeb. Jedná se o značku komplexní, kdy na rozdíl od certifikace systémů kvality se zaměřuje i na spokojenost zákazníka.