Sedmým rokem je Krajský úřad Libereckého kraje pořadatelem architektonické soutěže, která upozorňuje na zajímavé rekonstrukce a novostavby na Liberecku. Do letošního ročníku se přihlásilo deset adeptů usilujících o zisk prestižního titulu.

Součástí soutěže je i cena Dr. Ing. Štěpána Ješe, který je význačnou osobností československého stavitelství zdejšího regionu. Právě toto ocenění si odneslo Obchodně společenské centrum FORUM Liberec a dodavatelská firma SYNER, s.r.o. Porota posuzovala původnost řešení, funkčnost a životnost díla, v neposlední řadě jeho technickou úroveň. Tisíce návštěvníků, které procházejí denně tímto společensko-obchodním centrem potvrzují jeho neoddiskutovatelnou funkčnost.

V celkovém pořadí soutěže se na třetím místě umístila revitalizace historického centra v Hrádku nad Nisou, druhé skončilo Muzeum Českého ráje – Kamenářský dům, titul Stavba roku si odneslo Multifunkční návštěvní, vzdělávací a kulturní centrum ve Vratislavicích nad Nisou.