Necelých šest měsíců za plynulého provozu probíhala rekonstrukce chirurgických operačních sálů a jednotky ARO budovy novojičínský nemocnice, aby ji stavaři ze společnosti SYNER úspěšně dokončili a předali do užívání. Zakázku za více než 106 miliónů korun bez DPH financovala skupina AGEL, která nemocnici provozuje.

Zrekonstruovaná budova disponuje technickým suterénem, nabízí 2 podzemní a 2 nadzemní podlaží, na střeše objektu se nachází strojovny vzduchotechniky.  Stavební práce probíhaly především v 1.NP, kde byla provedena komplexní rekonstrukce operačních sálů se zázemím a vybudováno nové oddělení ARO. Další stavební úpravy proběhly na střeše objektu, kde byla rozšířena strojovna vzduchotechniky. Menší stavební úpravy se dotkly i ostatních podlaží a to práce spojené s rozvody nových instalací, došlo k výměně lůžkového lanového výtahu nebo konkrétně na venkovní fasádě vznikly uzavíratelné niky pro zdroje medicinálních plynů (N2O, CO2).

Součástí dodávky byla pevně zabudovaná lékařská technologie, zabudovaný nábytek, výměna dieselagregátu a datových páteřních rozvodů a to i v okolních objektech.

Veškeré práce byly prováděny za nepřetržitého chodu nemocnice a to i centrální sterilizace, která se nachází právě přímo pod zrekonstruovaným podlažím.